Candia matrassen


In een wereld vol massaproductie van matrassen, durft Candia anders te zijn. Wij geloven namelijk dat er maar één manier is om een echt meesterwerk te maken: met de hand! De mens levert ideeën, vaardigheden en inspanning; Moeder Natuur zorgt voor de materialen. Perfect teamwork voor het perfecte resultaat.

De matrassen zijn handgemaakt, stap voor stap, met de mooiste natuurlijke materialen. We maken onze eigen pocketveren van het beste staal en verpakken ze duurzaam in 100% katoen. De veren worden in honingraatpatroon met de hand aan elkaar genaaid om een langdurige kwaliteit te garanderen. De volgende stap is het aanbrengen van de natuurlatex met jute onderlaag, de lagen katoen/wol en de zachte Viscose matrasstof.

In de volgende fase wordt de border met de hand rond het matras genaaid, dit proces kan één tot vier uur in beslag nemen, afhankelijk van het aantal verschillende lagen in het matras. De laatste fase is het tuften, dit gebeurt ook volledig met de hand. Alle lagen in het matras worden nu door middel van een lange naald samengeknoopt met katoenen bandjes en zachte noppen.

Natuurlijk is dit een tijdrovend proces en we weten dat we een van de weinige bedrijven in de wereld zijn die dit doen... Maar we weten ook heel goed waarom we dit doen: omdat we geloven dat niets de kwaliteit en het onovertroffen gevoel van een met de hand getuft matras kan vervangen!